Tuesday, October 5, 2010

Decision making n ur Future.. ^_^

 
me 2006 (first year in dissection hall University Of Malaya)

well.. im 23 year old.. ^_^
tua but tak la tua sgt.. muda but tak la muda sgt..
middle age ke? haha.. bukan2.. jangka hayat penduduk malaysia adalah sekitar 60 tahun.. so nnt dah 30 baru kira middle age la kot (ini hypothesis sendiri.. ^_^)

hm~ hari tuh cakap nak cerita bout big decision yang aku kena buat...
so this is it.. n tomorrow is the day..
aku dah final year..
so lagi beberapa bulan (dlm 6 bulan lagi).. dah final xam..
akan grad n jadi house officer..(so kerja dlm rumah je la..hehe)
house officer a.k.a HO a.k.a doc pelatih..
n decision yang susah sgt nak buat tu is which hospital to choose.. sbb ader byk factor yg mempengaruhi keputusan tu.. family..bf..friends..lecturer n future.. ^_^


ok.. finally aku dah nekad utk kerja kat my hometown (sbb tu mmg pilihan most of my friends.. kerja kat hometown masing2) so.. i'll choose 3 hospital kat area utara la jawabnya kan.Memang dari dulu nak pilih hospital kat hometown sbb senang, dekat ngan umah.leh dok ngan mama. hehe.
hm. cuma bila balik hometown mesti jauh ngan mr.khairi (nak panggil gini boleh?? hehe).. pape pun hope keputusan ni yang terbaik. dah lama belajar n asyik dudok di perantauan.meskipun bukan la dudok oversea but still bukan kat umah kan.nanti dah kawen (cheewah.. wink..wink) kena dudok jauh ngan mama jugak.so nak abehkan masa single ni ngan dok kat umah b4 rombongan dr pantai timur datang (eheh.. perasan lagi.. ^_^..) 

macam mana pun hope kamu dpat setiakan hati ye MR.Khairi.. ^_^
"ku kan setiakan hati..saat menanti.. " hee~

ader jugak kawan2 yang nak stay kat ppum sbb if jadi HO kat hospital universtity a.k.a teaching hospital nnt diorg akan dapat mcm priority utk jadi academic staff(lecturer) n ader one program call 'SLAP' ke "SLAT' ntah la.. aku tak sure which ejaan yng betul tp yang pasti program ni utk HO yang lepas kerja 2 tahun terus boleh amek master without kena tggu lagi 3 tahun after MO.. so kira macam fast track la.. but if kerja kat hospital biasa pun boleh jugak masuk program fast track ni if dpat recommendation from ur supervisor..so.. kena la rajin..iklas n tawaduq~ .. ^_^ 

so.. hope i make the right decision .. amin.. ^_^

me 2010 (paeds ward..)
perjalanan hidup i masih panjang.. aku tak tahu apa di depanku n ape yg terbaik utk ku.. jadi aku tak pernah putus asa n sentiasa berdoa agar semua yang berlaku adalah yg terbaik.doa mama juga sentiasa mengiringi langkah hidupku.. thanks mama n abah.. ^_^

6 comments:

Miss Dels said...

alaa awk nak keje kat penang ke? nnt ssh la kite nak jumpee... :(
hehe sy ni pon konon2 je yakin dpt dok KL forever kan. entah2 nnt sy pon kne anta keje jauh2. tapi nauzubillah, xnak la dpt tmpt jauh2 sgt. sy pon dah x larat asik dok jauh dr family.. tp kan, practical sy nnt most probably kat utara gak. moge2 nnt kite sng la dpt jumpe~ heee.. syg nadic!

e.l.i.z.@ said...

ya ampunnn..k.eli baru tahu awk amik medic...ptt la panggil nadic ek hehhe

gud luck ekk..hospital mana² pun ok..as long dapat berbakti pada masyarakat..

NaDic said...

dely syg.. ko nak kerja kat utara eyh?? kat mana?? meh la.. hope aku dapat la hospital kat ngan umah aku.. xnak dok jauh2.. wuu~ ^_^ good luck to u too dear..

kak eli..haah~ amek medic.. dah nak habis pun.. ^_^ sy mmg xcte sgt pn psal medic sbb blog utk suka2..hehe.. wish me all da best ye.. ^_^

miSz TiQue said...

huhu...hope dpt tmpat yg diminta.eyh,hri tu g 6th cm nmpak org pkai tdung yg ade krwang kt atas kepla?akak nadic ke?

NaDic said...

yeke.. owh. tudung kerawang tu akak jarang sgt pakai g class.. huhu~ kdng2 je.. but member akak yg suka sgt pakai tudung tu.. ader 2 org member peminat setia tudung tu n pakai almost evryday.. huhu~ bgus la tuh.. diorg beli dr blog akak jugak.. ^_^ g 6th buat ape?hehe~

miSz TiQue said...

huhu.kn pg fak,kdg2 lalu 6th,xpon pg blik kwan....nabila?erm...xknlla ngn junior ni..heheh

Related Posts with Thumbnails