Thursday, August 26, 2010

Thank you Allah.. aku berjaya lagi


hari ini last exam aku after 2 months posting paediatric (kanak-kanak)
well.. sepanjang posting aku kena g ward.. jumpa kanak2 comel n kena buat case write up ( mcm karangan skola tapi pasal patient kat ward la..)

so.. dah dua minggu jugak aku asyik ke ward paediatrc yang jauh nye la.. hanya mereka yg pernah g PPUM je tahu betapa jauh dari satu ward ke satu ward.. semua ader 6 ward.. ha.. kalau time oncall sgt penat.. bukan penat buat ape pun sbb kitorg still MS a.k.a medical student ..kena tlg clerk patient sikit2 jek.. but yang sgt penat is jalan dr satu ward ke satu ward.. yang sgt peliknya. nape aku tak kurus-kurus ni. haha..

aku seronok dah habis xam ni.. tapi esok ade lagi satu claz pulak..adoi.. review am clinical.. hari nih review xam bedside (short case)..

sebelum g xam.. perut pulak buat hal.. wha.. 2 x aku g tandas. tak sonok btol.dah la ngah cuak nak xam.
hm.. tapi kali nih aku beruntung lagi sbb dapat case abdominal lagi (perut).. aku pakar sikit bab abdominal nih sbb dulu masa aku 3rd year aku slalu kena hentam ngan doctor sorg dia. dia baik tapi dia slalu aim aku bila cakap pasal abdominal sampai dia pernah panggil aku hepato girl (hepato is liver..liver tu hati la.. bukan jantung k.. liver nih kat abdominal la..^_^)
alhamdulilah.. aku lulus lagi..case write up (karangan) juga lulus.. hope clinical nanti aku lulus jugak.. yang paling penting final year aku nanti.. lulus cemerlang.. AMIN..

owh.. lulus je dah sonok sbb kat medical school kat UM nih tak yah pointer.. dah LULUS pun cukup la.. ^_^

5 comments:

mizz sue said...

amin...

Momma Mia said...

amin. Good luck & all the best sis

Atiqah Saroni said...

bdak UM ea?hoho...mdic?

NaDic said...

thanks miss sue n momma mia..
haah UM.. ye.. amek medic.. hehe.. ^_^ sama ke? ^_^

Atiqah Saroni said...

xla.klu x...dah lma knal kn?hehe
bdak pharmacy je.3rd year ke?

Related Posts with Thumbnails