Wednesday, August 25, 2010

Buat Baik Di balas Baik.. -_-

dulu masa kecik2.. org tua2 slalu cakap.. buat baik ..di balas baik.. buat jahat di balas jahat
tapi bila dah besar. buat baik pun di balas jahat jugak. sedih betul macam tu.
kalau la best kalau org yang buat jahat tu boleh kena potong markah ke .. kena denda ke. tapi semua tuh cam tak logik pulak kan sbb kadang tu org yang buat jahat tu ingat dia baik. adoiiya

hm.. nape manusia suka sgt tak bersyukur. asyik nak penting kan kesempurnaan sampai tak pernah nak hargai apa yang di depan mata. manusia ni mmg suka lupa kan. berpesan2 kepada kebaikan.. tapi pesan pun diorg tak nak dgr.mmg masalah btol.

kan seronok kalau kita tahu yang mana keputusan yang kita ambil tuh betul ke salah. kan best kalau kita boleh reverse balik and betul kan semua salah kita. mesti ramai org zero dosa kan. kalau boleh g zaman muda-muda dulu best gak. hehe.. buat semua yg tak sempat nak buat masa dah tua ni.tua ke?? hee

owh.. nape kita kdng2 tuh sanggup berkorban mcam2 tapi org tak hargai pun. mungkin sampai masa kita pergi baru diorg sedar pengorbanan kita nape la manusia nih suka je tak nampak apa yang di depan mata dan sibuk nak kejar benda yang belum tentu milik dia.

biasa la dunia fantamorgana ni..


_______------------____________-----------_______________----------------_________

handphone pink.. nak nak rosak hari nih.. lagi 2 hari xam bedside.. doakan saya ye..^_^
smoga sy dapat buat yang terbaik walaupun sekarang dalam hati tengah sedih..
moga dapat lupakan semua masalah n jwb exam dgn baik.. amin..

2 comments:

[x]RaiRa87[x] said...

if you want to do good deeds nadic,never expect anything.buat baik dibalas baik is in fact true,but in terms of balasan dari Allah.but aku rasa it's better if kalau nak buat baik,we stop expecting org lain akan buat baik balik pd kita.it's easier living life without expectations :P if not,we hold grudges dendam tak puas hati marah.lebih baik kita elak rasa mcm tu and buat je baik n tayah nk pk org lain nk balas balik ape kat kite.have faith that at least god will reward us something better than what human being can give :) lalala good luck exam!

NaDic said...

TQ iz.. syg ko selalu~ weyh.. ader blog senyap2 je ye.. ^_^

Related Posts with Thumbnails