Saturday, March 13, 2010

she's 22 and they call her 'PUAN"

owh.. hari nih ader 2 kenduri sahabatku semasa kecil2 dulu.. masa and semua2 telah menjarakkan hubungan kami.. huu~

semalam.. aku bertungkus lumus pulang dari KL ke Penang.. meninggalkan sekejap jadual2 and semua tugas yang sgt memenatkan otakku..Perjalanan dr KL ke Penang sepatutnya 4 jam tuh dah jadi hampir 7jam sbb ader lori accident.. and dlm hujan2 lebat tuh,akak aku (puan driver) telah silap jalan and ntah macam mana rupanya kami masih di KL!! woo... padahal dah ada atas Lebuhraya Utara-Selatan tuh..erm.. sy pun heran.. biar la..

ape2 pun.. selamat la sampai di rumah jam 1 pagi.. wha penat nyer.. (walaupun drive 1/3 jalan jek.. ngee~)

so, seperti yang dijanjikan,saya g kenduri..jiran ku baru 21, dier dah jadi puan.. huu~
the best part is..mak aku ckp ramai sgt org kampung yang tnya.." dengar cerita tak lama lagi nak kenduri pulak"...erk~ adakah itu menuju kepada aku?? owh tidak.. **huk** biar mama jek jawab.. senyum sudah.. (*wink*wink*)

then bergerak ke rumah alia.. kawan skola rendah dulu2..

cara MC majlis alia tu perkenalkan pasangan n latar belakang pengantin agak pelik.. haha.. tapi yang paling aku tak leh 'blah'..bila dier cakap.. "owh.. jadi saya kena panggil pengatin perempuan nih puan la kan".."puan alia'....uhuk~ puan dah dier.. =)

kawan aku,izzaty tak habis2 sebut.. aku tak percaya dier kawen.. aku tak percaya..
ahaha..~ ape2 jek la ko zaty.. =)


nway...saya mahu blaja smpai habis dulu..kan2.. lagipun saya mahu dipanggil cik lagi.. erm... nnt baru boleh panggil puan yek.. ngee~

3 comments:

enjelinajolipit said...

uhuk!!!
takyah kawen lagi. walopon aku jeles tengok org kawen ramai2.

hargai gelaran cik selagi boleh.

K.Safwan said...

hukhuk~

kamu mau cik ka mau puan??
sy gak yg ttp tuan cane2 pon.. haha.. :P

baina said...

ahaha.. tu la.. sy cik nadia.. yay~ takyah kawen lagi..ugu~

Related Posts with Thumbnails