Monday, May 9, 2011

Selamat Hari Ibu

Selamat hari ibu
Handmade Choclate Moist Cake +  Milk Chocolate

1st time buat topping cake fancy-fancy. Selalu kek chocolate moist tu letak icing melt chocolate tu saje. Sempena Hari Ibu ni dan sempena masa cuti yang tak ada banyak kerja nak buat, jadi terciptalah kek hari ibu ini.haha

Simple je Kek ni. Nak buat topping dia guna koko powder ,susu pekat and air sikit, masak atas api dan kacau sampai pekat.kalau la pada hari yang kurang baik choclolate topping tu tak mahu juga likat, jadi guna lah tektik menambah tepung jagung secukup rasa ye. ^_^ simple kan.

untuk tulisan tu guna la buttercream.kalau ada white choclate lagi bagus.
white chocolate + oil based colouring.
masukkan kedalam beg piping pastu buat la corak sesuka hati anda.

untuk menambah kecerian pada kek, tambah la manik2 kecil yang warna warni itu.
susah oo nak tabur manik manik tu kat sisi kek.
ini lah hasil penat lelah

rupa kek terakhir.
owh perasan kan ada comot-comot sikit di sebelah kek.jadi kita lap dengan kitchen tisu untuk bagi nampak comel sikit.

itu je..
selamat hari ibu MAMA!!!

muachxx!

3 comments:

m!ra_mahara said...

nice cake...comot pn xpe~menawan.... janji sedap ^^,)

NaDic said...

hi mira.. TQ .. kek coklat moist mmg sedap...hehe. ^_^ p/s: nak blajar tabur manik2 tu bg nmpk lg menawan..hehe

m!ra_mahara said...

sama la, part tabur menabur tu mmg trouble... rasa mcm nk tempek2 ngan tgn je, yg berterabur lg byk dr yg lekat... >_<'

Related Posts with Thumbnails