Tuesday, May 24, 2011

NUR KASIH THE MOVIE*Must Watch Movie!!**

19 Mei 2011
movie Nur Kasih keluar.. 
aku g tgk on dat day kat cineleisure Damansara (nama baru dia E@curve la)
may be sbb g awal so tak penuh sgt cinema time tu..

cerita pun start..! Cantik sgt gmbar dia.. xreti nak xplain secara scientifiknya tapi yang pasti macam tenagok 3D pulak.. tak tahu la guna teknologi ape kan.
Kalau nak cerita pasal synopsis mesti dah ramai yg tulis kan.. so just nak bagi tahu sikit2 je la pasal cerita ni..
Start2 Cerita ni aku dah nangis! wha.... baru beberapa minit tgk.. betapa besarnya kesan "Nur Kasih" ni dalam jiwa ku.. cewah~


Suka la tengok Tiz Zakiyah n Remy Ishak.Sama Cantik n Macho. Tiz sesuai pakai tudung.Moga nanti terbuka hati dia nak terus pakai tudung kan.amin.
Pandai Tiz bawak watak Nur dalam cerita tu.Memang baik habis la.

Remy a.k.a Adam sangat romantik! dia memag sesuai bawa watak romantic kot. dalam cerita "sindarella" yang dia berlakon ngan sharifah amani pun romantik jugak..ops iklan jap.

Aku suka sangat part dia Doakan Nur, Part dia nak jugak cari cincin Nur, sedih gile bila Nur kegugran sebab kan dulu dia pernah kehilangan baby jugak (dalam series, anak isteri ke-2 dia tu)

menyayat hati masa remy sakit dan masa yang sama Nur tengah pregnant.Owh~

Ending yang seronok! Yang pastinya Bagus la ending dia. tak rasa nak buat ending sendiri macam sesetengah cerita kan.! 

habis je cerita tu ada orang tepuk tangan! 

jadi.. tengok la..kalau anda tu sensitif ,sila la bawa tisu ye. ^___^

2 comments:

Munirah said...

belum sempat tgk lg.. :( tp remy ade dlm sindarela eh? tak ingat..

Wanita2u said...

Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html

Related Posts with Thumbnails