Monday, April 18, 2011

sejak detik bersejarah itu~

sekian lama dah tak update blog sebab exam week.gosh, almost 3 months kot stop dari active online gara-gara nak exam. tapi exam final maa.. memang penting kot. sangat cuak and tak dapat di gambarkan perasaan ini~ owh.. haha. so semua pun dah berlalu.


kitorang memang exam terlebih awal dari org lain. ntah la kenapa. tapi budak UKM exam seminggu lagi awal dari kitorg. exam selama 2 minggu tu di rasai bagaikan 2 tahun. semua org mesti x suka cakap pasal exam kan. especially after habis jawab exam tu. sesetengah orang prefer diam and kept everthing to themselves. tapi aku suka nak bincang. x kisah la aku jawab betul or salah. haha. dari situ jugak aku tahu aku salah kat mana and aku akan risau seharian but that's me. So, cerita punya cerita, then aku tahu aku salah one big question.ooOooh..adoii..cam ne ni.. seharian itu jugakla aku kepeningan dan kerisauan. tapi salah sendiri kot! haha.. ^__^

(p/s: soalan ni tentang spine (orthopaedic), so aku tak tahu sebab ape aku g jawab spinal TB padahal terang lagi bersuluh org tu ada chronic morning stiffness and loss of lumbar lordosis which indicates ankylosing spondylitis..then next question tanya, what special test to do? answer should be schober's test.. dah jawab padahal jawapan ni ..but last2 final diagnosis still spinal TB..)

dalam exam.. mental block adalah common ~ hoo.. sungguh tak seronok begini.

exam short and long case lagi la cuak! wha~ exam ni ala2 interview. yang bezanya cuma diorang ni tanya tentang medical and apa-apa la yang berkaitan dengan medical.. ^_^


serious cuak sampai rasa tak berpijak dibumi yang nyata.
Long case sejam, dalam 40min interview patient and  periksa, then susun history patient and the other 30 minutes untuk sesi soal jawab.. pun cuak.. bayangkan ada 3 lecturer and kamu seorang yang noob didepan mereka yang pakar itu.. terasa lebih kecil dari semut. jadi berdoalah supaya dapat lecturer yang baik !!

Shortcase pula, 3 lecturer lagi and 3 examination selama 10minit setiap satu. jadi keseluruhan 30 min adalah seperti 3 saat. kerana terlalu cuak dah otak terasa berhenti. setiap soalan yang bakal lecturer tanya terasa sangat menakutkan walaupun hakikatnya lecturer sgt baik.. haha ^__^


tak pernah pergi exam setakut ini! menuggu result lagi la horror..oh My god. belum master level lagi..
so to adik-adik yang nak ambil medic, pikir-pikirkan ye dan selamat beramal..ngee~

7 comments:

~atieput3~ said...

pergh.cite ng penuh detail nye!haha

nurul cHempaka said...

hahahaha!ala.kalo adik2 semua nak pikir amik medic kang takde sapa nk jd doktr!hik3

Anonymous said...

webmaster service seo list backlinks backlink services

Anonymous said...

What are a handful of reliable pay day loan sites? http://lovemypayday.com/Payday-Loans/TN/Jasper/ If a person doesnt make repayment on time, services security dictate the maximum quantity of money that can be borrowed. It is important to calculate that you just have enough to some lending institution. The sites usually do not give loans themselves but make dates the ahead of the disbursement is accomplished. You are required to do is to fill out your genuine under personal from 80 divorces can be a costly endeavor. A local company can hand that you simply to every one of the with break investigate them further-it's your right to perform so. Easily available under two categories-secured and credit accountafter is going to be able to pay for off this kind of bills in times.

Anonymous said...

mawarpink.blogspot.com here Dengan mengambil langkah-langkah proaktif , Anda dapat menyederhanakan keuangan dan memberikan diri sebagai jaminan Anda berurusan dengan penanganan dolar Anda

Anonymous said...

Hey there! I simply wish to give you a big thumbs up for the great information you have right here on this post. I will be coming back to your website for more soon.

[url=http://xrumergeek.com]backlink services[/url]

Anonymous said...

You're so awesome! I don't suppose I've truly read a single thing like this before. So wonderful to find somebody with a few genuine thoughts on this subject matter. Really.. thanks for starting this up. This site is one thing that's needed on the internet, someone with some originality!

[url=http://truebluepokies4u.com]pokies online[/url]

Related Posts with Thumbnails